Galeria

Visita de membres del GIPEC IB a les instal·lacions de la gerència del 061 el 26 de setembre  de 2014

El passat divendres 26 de setembre, dins el marc de les activitats formatives internes del Grup d’Intervenció Psicològica en Emergències i Catàstrofes de les Illes Balears (GIPEC IB), va tenir lloc la visita a les instal·lacions del Servei d’Atenció Mèdica Urgent 61 (SAMU) al carrer Illes Balears s/n, al costat de Son Dureta. Aquest és un servei d’emergències mèdiques públic que depèn del Servei de Salut de les Illes Balears que assumeix la responsabilitat de l’assistència sanitària de les urgències i emergències extrahospitalàries de l’àmbit territorial de les Illes Balears.

La visita es va organitzar en dos torns. Hi assistiren els coordinadors del GIPEC 112 de Mallorca, en Javier Torres i n’Antònia Ramis, i vint psicòlegs més. La directora gerent Guadalupe Hidalgo i Isabel Cenicero explicaren el funcionament del servei, estructura organitzativa, recursos humans i materials, i tasques del centre coordinador com a receptor de totes les cridades al 061. A continuació, es va realitzar una visita a les instal·lacions.

Durant la visita es va manifestar la importància que té per al SAMU 061 el psicòleg de guàrdia. Aquest és activat a través de l’112 en moltes circumstàncies i situacions que complementen l’assistència sanitària que duen a terme els metges i infermers desplaçats a la urgència (accidents de trànsit, mort violentes i inesperades, etcètera).

També és important en els casos que no són específicament sanitaris i que donen lloc a situacions d’elevada ansietat a les persones, com per exemple quan aquestes són evacuades d’un edifici per un incendi malgrat no es produeixin ferits.

La visita es va valorar molt positivament tant pel fet de donar-se a conèixer els membres del GIPEC IB als responsables del SAMU 061, com per la informació rebuda pels assistents que millorarà la resposta i les actuacions en cas d’activacions dels psicòlegs d’emergències.

 IMG_7894 IMG_7895 IMG_7897

**************************************************************

Visita de membres del GIPEC IB al SAD el 21 de juny de 2013

2 4 6 6 7 8

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: