Presentació

PRESENTACIÓ DEL BLOG DEL GRUP D’INTERVENCIÓ PSICOLÒGICA EN EMERGÈNCIES I CATÀSTROFES DEL COPIB (GIPEC IB)

 Amb la finalitat d’estudiar i dinamitzar temes i àrees que reflecteixin la situació actual de la Psicologia de les Emergències, Crisis i Catàstrofes, des de la vocalia de la Psicologia de les Emergències del COPIB, conjuntament amb tots els membres que actualment constitueixen el Grup d’Intevenció Psicològica en Emergències i Catàstrofes (GIPEC IB), hem creat aquest blog amb l’objectiu de promocionar i difondre a l’exterior el treball i les iniciatives que es desenvolupin dins l’àrea.

Pensam que el blog ha de ser una eina útil per a totes les persones interessades en aquest àmbit d’intervenció per la qual cosa vos convidam a fer-ne aportacions i suggeriments que segur enriquiran el seu contingut.

El GIPEC IB del COPIB està compost per col·legiats/des especialitzats/des en l’atenció psicològica en situacions d’emergències, crisis i catàstrofes. Existeixen grups d’intervenció a cadascuna de les illes que garanteixen l’assistència en el nostre àmbit territorial.

L’organització, incorporació, coordinació i funcionament del GIPEC IB, està regulat al document REGLAMENT DE RÈGIM INTERN DEL GRUP D’INTERVENCIÓ PSICOLÒGICA EN EMERGÈNCIES I CATÀSTROFES DEL COPIB, que podreu consultar en aquest blog i al web del COPIB (Vocalia d’Emergències), una vegada sigui aprovat definitivament.

Les iniciatives que orienten la dinàmica del GIPEC IB es concreten en els següents OBJECTIUS, els quals es van desenvolupant en una comissió de treball:

1. Impulsar les demandes i propostes dels psicòlegs/ogues que pertanyen al Grup d’Intervenció Psicològica en Emergències del COPIB (GIPEC IB).

2. Proposar i preparar activitats que dinamitzin i duguin contingut a les reunions del GIPEC IB.

3. Creació d’una guia de recursos de la comunitat que sigui útil, principalment per als membres del Grup d’Intervenció en Emergències del COPIB (i, en tot cas, per a organismes oficials), per derivar i atendre les necessitats de les persones afectades per una crisi o emergència.

4. Creació d’una base de dades: investigacions, bibliografia, estudis, projectes i recursos en l’àrea de les emergències, accessible a tots els col·legiats/des.

5. Informar i difondre als col·legiats/des sobre activitats, jornades, congressos, cursos… sobre la Psicologia de les Emergències.

6. Aprofundir en temes específics de la Psicologia de les Emergències i elaboració de guies orientatives i de pautes d’atenció (primers auxilis psicològics, comunicació de males notícies, el dol, intents de suïcidi…).

7. Promocionar i difondre a l’exterior el treball i les iniciatives que es desenvolupin dins l’àmbit de la Psicologia de les Emergències del COPIB.

Desitjam que aquest blog, que hem iniciat amb molta d’il·lusió sigui del vostre interès, com a eina de transmissió d’informació i documentació en aquest àmbit d’intervenció professional. I vos animam a participar-hi activament fent-nos arribar informació de jornades i cursos, documents tècnics, documents legislatius i tot aquell material que considereu interessant.

juny 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: